Olajfesték - ZsusoArt - Soós Zsuzsanna festőművész - művészeti oldala
15620
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15620,page-parent,page-child,parent-pageid-15609,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,columns-4,qode-theme-ver-9.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
OLAJ FESTÉK

Az olajfestés a legáltalánosabb és legszélesebb körben használt festési eljárás.

ZSUSOART- Soos Zsuzsanna - Művészeti oldala - Olajfesték

Az úgynevezett “olajfesték-technika” Leonardo idejében terjedt el Európában, Hollandiából kiindulva, és mára a legkedveltebb festészeti technikává nőtte ki magát. Sikerét talán annak köszönheti, hogy bármilyen stílusban is alkosson a művész, az olajfestésben szinte biztosan megtalálja a neki legmegfelelőbb eszközt. Mindehhez számítsuk azt is hozzá, hogy színei erőteljesek, kontrasztosak, ezért ha a művész például egy világos tájképet alkot, a szemlélő joggal érezheti úgy, mintha a festmény önmagából árasztaná a napfényt.

 

A képek alapozásához (főleg vászon festményeknél) leginkább olajfestéket használnak; lenolaj és fehér festékpor keverékét viszik fel egyenletesen a többnyire farostlemezre feszített, üres vászonra. Az alapozás természetesen fa vagy deszka alap esetében is hasonlóan történik, de az egyszerűség kedvéért a továbbiakban a vászonfestményekből indulunk ki. Végül, ha az alapozás megszáradt, kezdetét veheti a valódi alkotómunka.

 

Bob Ross, amerikai festő, művészeti oktató, a a festés örömét hirdette! Kifejlesztett technikája a széles ecsetek használatával való átmosások alkalmazása, mellyel percek alatt készítette el fantasztikus képeit!

Ízelítőként néhány olajfestékkel készült alkotásom:

Olajfestmény / Száraz ecset

[ngg_images source=”albums” container_ids=”3″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_compact_album” gallery_display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” galleries_per_page=”0″ enable_breadcrumbs=”1″ template=”/home/ncdg/public_html/sooszsuzsa.hu/site/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/ngglegacy/view/album-compact.php” enable_descriptions=”0″ override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”0″ order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]